Plaats van bevalling

Wanneer je bij de verloskundige onder controle bent, mag je zolang alles goed lijkt met jouw en de baby, zelf kiezen of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen.

Soms zijn er aanwijzingen dat een ziekenhuisbevalling noodzakelijk is.Dit kan betekenen dat je overgedragen wordt aan de gynaecoloog al tijdens de zwangerschap zodat de bevalling onder hun verantwoordelijkheid kan plaatsvinden.

Kies jezelf voor een ziekenhuisbevalling dan noemen wij dat poliklinisch.Een poliklinische bevalling kan extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van je ziektekostenverzekering.
Je gaat met eigen vervoer naar Zwolle en met eigen vervoer weer naar huis. Wanneer de bevalling begonnen is, bel je gewoon de dienstdoende verloskundige en komt hij of zij eerst bij je thuis controleren of alles in orde is en je veilig naar Zwolle kunt vertrekken.

Tijdens een klinische of poliklinische bevalling assisteert  een verpleegkundige en is de kraamverzorgende er dus niet bij.

Thuis of poliklinisch bevallen is even veilig. Ook in de thuissituatie kunnen we eerste noodzakelijke hulp bieden mocht dit nodig zijn. Je woont op veilige afstand van het ziekenhuis en bent binnen korte tijd, zo nodig per ambulance, snel genoeg in Zwolle.

In ons werkgebied worden nog veel kinderen thuis geboren, de verloskundigen hebben hier veel ervaring mee en ervaren dit als erg prettig werken.