Spoed? Bel: (06) 20 00 26 68

Kraamzorg en versoepeling van maatregelen

Blij zijn wij te kunnen melden dat de maatregelen rond het corona-virus kunnen versoepelen. Evengoed blijft de veiligheid van jou als cliënt, je gezin en onze medewerkers voorop staan. Wij volgen de overheid, RIVM, de GGD en de brancheorganisatie van Kraamzorg.
De extra hygiëneregels blijven. Zo schudden wij bijvoorbeeld nog geen handen. Maar iets ruimer is de regeling rond de intake en het kraambezoek. We nemen altijd telefonisch contact met je op, en bespreken dan of de intake bij jou thuis of telefonisch wordt gedaan. Als er geen (verdenking op) besmetting is, kan er tijdens de kraamweek één bezoeker komen als de kraamverzorgende er is.
Lees alle huidige maatregelen op onze website, Facebook en Instagram. Als je vragen hebt, kun je ons altijd mailen of bellen.

Plaats van bevalling

Wanneer je bij de verloskundige onder controle bent, mag je zolang alles goed lijkt met jouw en de baby, zelf kiezen of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen.

Soms zijn er aanwijzingen dat een ziekenhuisbevalling noodzakelijk is.Dit kan betekenen dat je overgedragen wordt aan de gynaecoloog al tijdens de zwangerschap zodat de bevalling onder hun verantwoordelijkheid kan plaatsvinden.

Kies jezelf voor een ziekenhuisbevalling dan noemen wij dat poliklinisch.Een poliklinische bevalling kan extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van je ziektekostenverzekering.
Je gaat met eigen vervoer naar Zwolle en met eigen vervoer weer naar huis. Wanneer de bevalling begonnen is, bel je gewoon de dienstdoende verloskundige en komt hij of zij eerst bij je thuis controleren of alles in orde is en je veilig naar Zwolle kunt vertrekken.

Tijdens een klinische of poliklinische bevalling assisteert  een verpleegkundige en is de kraamverzorgende er dus niet bij.

Thuis of poliklinisch bevallen is even veilig. Ook in de thuissituatie kunnen we eerste noodzakelijke hulp bieden mocht dit nodig zijn. Je woont op veilige afstand van het ziekenhuis en bent binnen korte tijd, zo nodig per ambulance, snel genoeg in Zwolle.

In ons werkgebied worden nog veel kinderen thuis geboren, de verloskundigen hebben hier veel ervaring mee en ervaren dit als erg prettig werken.


Contactgegevens

Bisschopswetering 76
8293 PA Mastenbroek

E info@sifrakraamzorg.nl
T 06 83 98 52 91
I www.sifrakraamzorg.nl

Bereikbaarheid

Tussen 9.00 uur en 17.00 uur kunt u ons bereiken op het volgende telefoonnummer 06-83 98 52 91

Ook buiten de kantoortijden zijn wij op dit nummer 24 uur te bereiken.

Digitaal aanmelden

Meld je digitaal bij ons aan. Na de aanmelding zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen voor een afspraak.

Aanmelden

Spoedgevallen

24 uur per dag bereikbaar op 06-83 98 52 91 (bij geen gehoor 06-20002668 dienstdoende verloskundige)